Maandag 5 februari:

‘D. en Joh. Boot: 125 jaar schepen en motoren in Alphen aan den Rijn’ door Jan-Dik Boot (zoon van één van de laatste drie directeuren, Piet Boot).

Luchtfoto Prins Hendrikstraat /Rietveldsepad later Nieuwedijk. Links de montagehal van motorenfabriek De Industrie. Evenwijdig aan de Prins Hendrikstraat het kantoor en rechtsboven de machinehal. Tussen kantoor en machinehal ingeklemd de boerderij van Vis. Links van het Rietveldsepad de boerderij “Maria’s Hoeve” van Dirk van den Akker. Opname ca 1960.
Luchtfoto Prins Hendrikstraat /Rietveldsepad later Nieuwedijk. Rechts de montagehal van motorenfabriek De Industrie. Evenwijdig aan de Prins Hendrikstraat het kantoor en linksboven de machinehal. Tussen kantoor en machinehal ingeklemd de boerderij van Vis. Links van het Rietveldsepad de boerderij “Maria’s Hoeve” van Dirk van den Akker. Opname ca 1965.
Scheepswerf De Industrie anno 1950
Aan de Hoge Zijde ligt aan de Wilhelminalaan Scheepswerf De Industrie van de firma D. en Joh. Boot N.V. De werf werd in 1977 gesloten; de vrijgekomen ruimte zou gebruikt worden voor woningbouw. Rechtsboven is het Kantongerecht nog te onderscheiden. Tegenover de werf staat nog aan beide zijden van de Hooftstraat de veevoederfabriek De Leerhoeve. 1963

Praktische informatie:
Deze lezing wordt gehouden in Wijkcentrum Swaenswijk, Jongkindt Coninkstraat 2B, Alphen aan den Rijn.
Tijd: 14:00 – 16:00. Entree is vijf euro (contant te betalen). Dit is inclusief 2 koffie/thee.


Index van onze collectie

Geschiedenis 
Boeken
De Viersprong
Fotocollectie
Voorwerpen
Lezingen
Artikelen